08 AralıkTüm Yönleriyle Posterior Direkt ve İndirekt Restorasyonlar
Kursun ilk gününe restoratif diş hekimliğinin temellerini oluşturan biyomimetik ve biyomimetik prensipler ile başlanacaktır. Sonrasında dişlerde çatlak mekanizmasının nasıl geliştiği irdelenecektir. Bu bilgiler ışığında hangi vakalarda direkt hangilerinde indirekt restorasyon yapılması gerektiği örnek vakalarla tartışılacaktır. Preperasyon öncesi kritik öneme sahip olan kanama kontrolü, retraksiyon ve derin marjin elevasyonu yöntemleri ele alınacaktır. Öğleden sonraki son oturumda onlay ve overlay restorasyonlarda preperasyon protokolü anlatıldıktan sonra alt 1.molar dişlerde onlay ve overlay preperasyonu yapılacaktır.
Kursun 2. gününe adeziv restorasyonlarda dijital ve konvansiyonel ölçü teknikleri ile başlanacaktır. Sonrasında posterior bölge indirekt restorasyonlarda vakaya restoratif materyal seçim kriterlerinden bahsedilecektir. Öğleden öncesi son oturumda cam seramik restorasyonların yapıştırılmasında hangi tip simanların kullanılması gerektiği anlatılacak ve yapıştırma protokolüyle ilgili bir workshop gerçekleştirilecektir. Öğleden sonraki ilk oturumda oklüzyon kontrolünde dikkate alınacak faktörler ve uyumlama sonrası tam seramik restorasyonların cilası ve bitimi anlatılacaktır. Sonrasında ağız içi porselen tamir tekniklerinin üzerinde durulacaktır. İkinci günün son oturumunda quadrant diş hekimliğinde iş akışı ve bu iş akışında lastik örtü kullanımının püf noktalarına değinilecektir.
Kursumuzun üçüncü gününe; çürük teşhisinde ileri yöntemler ve vital dişlerde pulpayı ekspoze etmeden çürük temizleme teknikleriyle başlayacağız. Öğleden önceki kinci oturumda direkt restorasyonlarda kavite preperasyon teknikleri ve kullanılan frenlerden ve klinik örnekler eşliğinde vakaya göre matris sistemi seçimi üzerinden durulacaktır. Sonrasında katılımcılar yan yana bir molar ve premolar dişte sınıf II preperasyon yapacak ve farklı matris sistemlerinin uygulama yöntemlerini deneyimlecektir. sonunda klinik vakalar eşliğinde aşama aşama sınıf II restorasyonları restore etme protokolü tartışılacaktır.
Öğleden sonraki oturumda güncel restoratif materyaller ve uygulama alanları üzerinde durulacak ve sonrasında posterior bölge restorasyonla farklı tabakalama tekniklerinin avantaj-dezavantaj ve endikasyonlar hakkında bilgi verilecektir. Sonrasında daha önce açılan kavite preperasyonları üzerinde farklı tabakalama tekniklerinin uygulaması gerçekleştirilecektir. Öğleden sonra kanal tedavili ve ileri düzeyde harabiyet gösteren dişlerin direkt kompozit onlay ve overlaylerle restore edilme teknikleri üzerinde durulacaktır. Öğleden sonraki son oturumda uygulamalı olarak direkt restorasyonların bitim ve polisaj protokolü üzerinde durulacaktır.